Στον εισαγγελέα η εισβολή χρυσαυγιτών στο σχολείο του Περάματος-ΕΔΕ και από ΕΛ.ΑΣ

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Στον εισαγγελέα η εισβολή χρυσαυγιτών στο σχολείο του Περάματος-ΕΔΕ και από ΕΛ.ΑΣ / 22 View / 19/01/2017

Στην Εισαγγελία Πειραιά αναμένεται να αποσταλεί ο φάκελος της προκαταρκτικής εξέτασης που έχει αναλάβει η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά για τα όσα συνέβησαν στο δημοτικό σχολείο Νέου Ικονίου Περάματος, όταν χρυσαυγίτες με επικεφαλής τον υπόδικο βουλευτή Γ. Λαγό επιχείρησαν να εισβάλουν στο σχολείο διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση να φοιτήσουν εκεί προσφυγόπουλα από τον Σχιστό.

Η υποδιεύθυνση ασφάλειας Πειραιά αναμένεται να λάβει καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες καθώς χθες υπήρξαν καταγγελίες σε MME για προπηλακισμούς, αλλά και για αδράνεια αστυνομικών που βρίσκονταν έξω από το συγκεκριμένο σχολείο, την ώρα μάλιστα που μέσα στο σχολείο βρίσκονταν μικροί μαθητές.

Το θέμα της φοίτησης προσφυγόπουλων από το Σχιστό στο δημοτικό σχολείο Περάματος -που έχουν ήδη λάβει εθελοντική διδισκαλία στον καταυλισμό προσφύγων ενώ πρόκειται και να εμβολιαστούν- αναμένεται να εξεταστεί σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Περάματος.

Έρευνα διέταξε η ΕΛ.ΑΣ.

Προκαταρκτική διοικητική εξέταση διέταξε το Αρχηγείο της ελληνικής Αστυνομίας. Επίσης διεξάγεται και προανάκριση για το εάν οι αστυνομικοί που ήταν έξω απο το δημοτικό σχολείο στο Πέραμα ενήργησαν όπως έπρεπε, καθώς υπάρχουν καταγγελίες για αδράνεια.