Ποινική δίωξη σε βάρος του Σώρρα για υποκίνηση μίσους με ρατσιστικού λόγο

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ποινική δίωξη σε βάρος του Σώρρα για υποκίνηση μίσους με ρατσιστικού λόγο / 19 View / 20/01/2017

Ποινική δίωξη σε βάρος του Αρτέμη Σώρρα για υποκίνηση μίσους με ρατσιστικό λόγο κατ’ εξακολούθηση ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών με αφορμή συνεντεύξεις ή δηλώσεις του κατηγορουμένου για τους αθλητές που συμμετείχαν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Τα αδικήματα αφορούν σε συνέντευξη του Αρτέμη Σώρρα στις 8 Σεπτεμβρίου 2016 στο διαδικτυακό τόπο Ριζόπουλος Πόστ, όπου μεταξύ άλλων είχε πει ότι «είναι ύβρις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες να βλέπεις ανάπηρους να κάνουν Παραολυμπιάδα».

Η δεύτερη πράξη αφορά ανάρτηση στο facebook, με ημερομηνία 9 Σεπτεμβρίου 2016  στην οποία ανέφερε ότι δεν παίρνει πίσω ούτε μία λέξη από την προηγούμενη συνέντευξή του και επιπλέον ότι θεωρεί «τεράστια προσβολή και βεβήλωση για όλους τους ανθρώπους Έλληνες οι παραολυμπιακοί αγώνες».

Ο Αρτέμης Σώρρας θα δικαστεί με απευθείας κλήση στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται όλες οι έρευνες που διενεργούνται από τις εισαγγελικές αρχές.