Κρίσιμες επαφές Τσίπρα στη Γ.Σ. του ΟΗΕ – Πυκνό πρόγραμμα συναντήσεων το φθινόπωρο

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Κρίσιμες επαφές Τσίπρα στη Γ.Σ. του ΟΗΕ – Πυκνό πρόγραμμα συναντήσεων το φθινόπωρο / 45 View / 19/08/2016

Σειρά επαφών με ξένους ηγέτες αναμένεται να έχει ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, η οποία θα διεξαχθεί από τις 18 έως τις 24 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη.

Πέρα από την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του οργανισμού, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στις δύο διασκέψεις που θα πραγματοποιηθούν για το προσφυγικό και τις οποίες διοργανώνουν ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν και ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπάρακ Ομπάμα. Στη μία από αυτές θα συμπροεδρεύσει δε με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

Παράλληλα, προετοιμάζεται, χωρίς να έχει ακόμη οριστικοποιηθεί, συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, η οποία θα λάβει χώρα σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για το ζήτημα του ευρωτουρκικών σχέσεων και το προσφυγικό, καθώς και για την επίλυση του Κυπριακού.

-Πυκνό πρόγραμμα συναντήσεων το φθινόπωρο

Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός προσωπικά σκοπεύουν, εξάλλου, να αναβαθμίσουν τις προσπάθειες που καταβάλλονται στο τομέα των διεθνών σχέσεων της χώρας. Γι’ αυτό και το φθινοπωρινό πρόγραμμα συναντήσεων του πρωθυπουργού είναι ήδη αρκετά πυκνό.

Στις 25 Αυγούστου ο Αλέξης Τσίπρας θα συμμετέχει στη Σύνοδο Σοσιαλδημοκρατών Ηγετών στο Παρίσι και στις 9 Σεπτεμβρίου οργανώνεται Σύνοδος Ευρωπαίων Ηγετών της Μεσογείου στην Αθήνα. Αυτές οι δύο συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν εν όψει της συνόδου των 27 της Ε.Ε. στην Μπρατισλάβα στις 16 Σεπτεμβρίου, στην οποία η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να προωθήσει μια περισσότερο ενεργητική στάση των χωρών που διαφωνούν με τη νεοφιλελεύθερη τροχιά της Ευρώπης, μέσα από συγκεκριμένες διεκδικήσεις.

Επίσης, στις 10 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της ΔΕΘ, θα υπάρξουν συναντήσεις με Ρώσους κυβερνητικούς παράγοντες. Ακόμη, τον Οκτώβρη και τον Δεκέμβριο θα γίνουν αντίστοιχα οι δύο τριμερείς σύνοδοι Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου και Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ, οι οποίες έχουν ιδιαίτερη σημασία για τη συνεργασία της Ελλάδας με αυτές τις χώρες σε ενεργειακά θέματα. Τέλος, στη διάσκεψη των αραβικών funds στην Αθήνα, στις 3 και 4 Νοεμβρίου, έχουν προσκληθεί να πραγματοποιήσουν ομιλίες ο Αλέξης Τσίπρας και υπουργοί της κυβέρνησης, ενώ δεν θα πρέπει να αποκλείεται επίσκεψη του πρωθυπουργού στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με δεδομένο ότι η προσέλκυση επενδύσεων αποτελεί μείζονα στόχο της κυβέρνησης.

ΠΗΓΗ: ΑΥΓΗ