Γεροβασίλη: Έκπληξη για την στάση της Κομισιόν στην υπόθεση Γεωργίου – Εμείς σεβόμαστε την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Γεροβασίλη: Έκπληξη για την στάση της Κομισιόν στην υπόθεση Γεωργίου – Εμείς σεβόμαστε την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης / 45 View / 24/08/2016

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, αναφερόμενη στην επιστολή της Κομισιόν προς τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, για την παραπομπή του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, έλαβε χθες το απόγευμα επιστολή από την Κομισιόν, στην οποία εκφράζεται η ανησυχία για την εκ νέου παραπομπή για κρίση στο Συμβούλιο Εφετών του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου.

Ο υπουργός Οικονομικών ανταπάντησε σήμερα με επιστολή προς την Κομισιόν στην οποία εκφράζει την έκπληξή του, για τον λόγο που εστάλη σε αυτόν, επιστολή που αφορά υπόθεση από το 2010 και εξετάζεται από την ελληνική Δικαιοσύνη.

Στην επιστολή, η Κομισιόν διατυπώνει την πάγια αρχή της, να μην σχολιάζει υποθέσεις που εκκρεμούν στη Δικαιοσύνη. Μια αρχή την οποία και συμμερίζεται και ακολουθεί η ελληνική Κυβέρνηση. Εντούτοις, παρατηρείται μια αντίφαση μεταξύ αυτής της αρχής και της προτροπής στην ελληνική κυβέρνηση να πάρει θέση για το εάν τα στατιστικά στοιχεία του 2010 ήταν ή όχι έγκυρα.

Ο υπουργός Οικονομικών, στην επιστολή του, εξέφρασε την άποψη ότι αν η Κομισιόν έχει προνομιακή επιστημολογική θέση να κρίνει την υπόθεση (κάτι που δεν διεκδικεί ο ίδιος ο υπουργός), τότε έχει την ηθική υποχρέωση να την καταθέσει στην ελληνική Δικαιοσύνη για να διευκολύνει το έργο της. Ο υπουργός Οικονομικών, καθ? όλη τη διάρκεια της θητείας του, δεν έχει λάβει από την Κομισιόν έκθεση που να τεκμηριώνει πρόβλημα σε σχέση με την ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ. Ο υπουργός Οικονομικών και η κυβέρνηση παραμένουν προσηλωμένοι στην αποπολιτικοποίηση του δημοσίου τομέα, σέβονται τη λειτουργία των Ανεξάρτητων Αρχών και της Δικαιοσύνης.

Όσον αφορά συγκεκριμένα την ΕΛΣΤΑΤ, όλοι έχουν αξιολογήσει θετικά και τη διαδικασία επιλογής του νέου προέδρου και την ανεξάρτητη λειτουργία του μετά την τοποθέτησή του».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ