Βέμπερ για Ελλάδα: Τώρα έχουμε σταθερότητα, Ζ.Κ. Γιούνκερ: Έχω εμπιστοσύνη στον Αλέξη Τσίπρα

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Βέμπερ για Ελλάδα: Τώρα έχουμε σταθερότητα, Ζ.Κ. Γιούνκερ: Έχω εμπιστοσύνη στον Αλέξη Τσίπρα / 29 View / 21/06/2017

«Τώρα έχουμε σταθερότητα», «το κλείσιμο της τελευταίας αξιολόγησης είναι ένα μήνυμα σταθερότητας» και «υπάρχει φως στο τούνελ, εάν εφαρμοστούν τα μέτρα» τόνισε, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο χριστιανοκοινωνιστής (CSU) Βαυαρός πολιτικός και πρόεδρος του κεντροδεξιού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) Μάνφρεντ Βέμπερ. Πρόσθεσε δε πως έχει «απόλυτη εμπιστοσύνη στους Έλληνες, στους πολίτες, διότι βαδίζουν στο δρόμο τον οποίο πρέπει μαζί να βαδίσουμε».

Ο κ. Βέμπερ στέλνει το μήνυμα ότι «η Ευρώπη είναι ήδη διατεθειμένη να βοηθήσει, να επενδύσει πολλά χρήματα στην Ελλάδα, μέσω των διαφόρων Ταμείων τα οποία εγγυώνται ειδικούς όρους για την Ελλάδα, μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, των ευρωπαϊκών μηχανισμό επενδύσεων, να διοχετεύσει σαφώς περισσότερα χρήματα», υποστηρίζοντας πως «το κλειδί για όλα είναι οι ιδιωτικές επενδύσεις».

Ο Βαυαρός συντηρητικός πολιτικός πιστεύει ότι «η εποχή των περικοπών παρέρχεται και είναι η ώρα των επενδύσεων για το μέλλον», αλλά θεωρεί ότι «χρειάζεται μια κυβέρνηση η οποία να θέλει πραγματικά, να υποστηρίζει πραγματικά την ιδιωτική πρωτοβουλία. Αυτό είναι που χρειάζεται η Ελλάδα».

Τονίζει δε πως «μια κυβέρνηση υπό τον κ. Μητσοτάκη θα ακολουθούσε μια φιλική προς τους επιχειρηματίες πολιτική και πολλοί επενδυτές θα το έβλεπαν αυτό ως ένα μήνυμα ελπίδας, ότι δηλαδή έρχεται μια κυβέρνηση η οποία εκτιμά την ιδιωτική πρωτοβουλία και προσκαλεί τους επενδυτές να έρθουν στην Ελλάδα».

Έχω πλήρη εμπιστοσύνη του στην ελληνική κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα δήλωσε στο Euro2day ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ, στις οποίες ενεπλάκη και το όνομα του προέδρου της Κομισιόν, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε τα εξής: «Έχω πλήρη εμπιστοσύνη στον Αλέξη Τσίπρα, αυτό είναι ξεκάθαρο. Η Ελλάδα έχει κάνει περισσότερα απ όσα αναμέναμε. Αναγνωρίζω τις μεγάλες προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης. Όσο για την προσωπική μου σχέση με τον κο Τσίπρα, υπάρχει “άνεση”, εκτίμηση και εμπιστοσύνη».

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ. euro2day