Ανεξάρτητες αρχές χωρίς συναίνεση

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ανεξάρτητες αρχές χωρίς συναίνεση / 11 View / 28/08/2019

Με τη στήριξη μόνο της Νέας Δημοκρατίας προχωρά ο διορισμός των νέων μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού, γεγονός που σχολιάστηκε από την ΣΥΡΙΖΑ. «Η Ν.Δ. απομονώθηκε πλήρως στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής αφού τελικά ψήφισε μόνη της τα μέλη που πρότεινε για την Επιτροπή Ανταγωνισμού, μετά την αντισυνταγματική παύση των μελών της προηγούμενης διοίκησης» σημειώνει η Κουμουνδούρου και προσθέτει πως με αυτή την εξέλιξη «καταρρέει και κάθε ρητορεία της κυβέρνησης περί δήθεν αποκομματικοποίησης της Ανεξάρτητης Αρχής».

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζει ότι η Βασιλική Θάνου είχε λάβει ευρύτερη διακομματική στήριξη και θετικές γνώμες στην αντίστοιχη διαδικασία, μετά μάλιστα από δημόσια προκήρυξη της θέσης της.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικρίνει την προσωπική και αήθης επίθεση προς την πρώην πρόεδρο της Αρχής από τον υπουργό Α. Γεωργιάδη, σημειώνοντας ότι «μοναδικός στόχος της κυβέρνησης, με τις φωτογραφικές ρυθμίσεις για την Επιτροπή Ανταγωνισμού, ήταν να μην προχωρήσει η έρευνα σε κρίσιμες υποθέσεις, όπως αυτές των μονοπωλίων Τύπου. Για αυτό το λόγο, εξάλλου, μόλις χθες η κυβέρνηση αρνήθηκε να επεκτείνει τα σχετικά κωλύματα στην Αρχή Προσωπικών Δεδομένων, παρά μάλιστα την αρχική προς αυτό δέσμευση του υπουργού Δικαιοσύνης».