Ανακλήθηκε η προσφυγή της Ελλάδας κατά της καταδίκης της για τη Μανωλάδα

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ανακλήθηκε η προσφυγή της Ελλάδας κατά της καταδίκης της για τη Μανωλάδα / 14 View / 12/07/2017

Aνακλήθηκε η αίτηση για επανεξέταση της καταδίκης της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για την υπόθεση της Μανωλάδας. Την σχετική ανακοίνωση έκανε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Η ανάκληση αίτησης για παραπομπή μιας υπόθεσης στη μείζονα σύνθεση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου προβλέπεται από τη σχετική διαδικασία. Σημειώνεται ότι στην εκπνοή της τρίμηνης προθεσμίας που είχε στη διάθεσή του, το ελληνικό κράτος είχε ζητήσει στις 30 Ιουνίου την επανεξέταση της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που δικαίωνε την προσφυγή 42 μεταναστών εργατών γης στη Μανωλάδα.

Η γενική γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης Μαρία Γιαννακάκη τόνισε πως το αίτημα για επανεξέταση έγινε «χωρίς καμία έγκριση και ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης».

Στις 30 Μαρτίου του 2017, το Ανώτατο Δικαστήριο είχε εκδικάσει την προσφυγή 42 μεταναστών από το Μπανγκλαντές και είχε επιδικάσει αποζημίωση 16.000 ευρώ για καθέναν που συμμετείχε στη διαδικασία ενώπιον του ποινικού δικαστηρίου και 12.000 ευρώ για τους υπολοίπους προσφεύγοντες για το σύνολο των βλαβών που τους προκλήθηκαν. Επίσης, το Δικαστήριο τους αναγνώρισε 4.363,64 ευρώ συνολικά για τα δικαστικά έξοδα.

πηγή: tvxs