Αλ. Τσίπρας: Η Ελλάδα δεν ξεχνά την ιστορία της, συνεχίζουμε τον αγώνα για τις γερμανικές οφειλές

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αλ. Τσίπρας: Η Ελλάδα δεν ξεχνά την ιστορία της, συνεχίζουμε τον αγώνα για τις γερμανικές οφειλές / 31 View / 17/08/2016

Tην πρόθεση διεκδίκησης των ιστορικών γερμανικών οφειλών ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το μαρτυρικό Κομμένο της Άρτας κατά τις εκδηλώσεις μνήμης των 317 θυμάτων των ναζιστικών στρατεύματων κατοχής στις 16 Αυγούστου 1943.

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Πιστεύω βαθιά ότι μέσα από την ενότητα και την ομοψυχία μπορούμε να διεκδικήσουμε και την ιστορική δικαίωση όσον αφορά τις ιστορικές οφειλές και αυτή η συντονισμένη και συγκροτημένη προσπάθεια από την Βουλή των Ελλήνων μπορεί να δώσει αποτελέσματα αξιοποιώντας όλα τα διπλωματικά και τα νομικά μέσα. Είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να προχωρήσουμε σε αυτό που μας προστάζει η μνήμη των αδικοχαμένων.

Ενώ σε άλλο σημείο του χαιρετισμού του ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι: «Η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά την ιστορία της, τις σφαγές και τα εγκλήματα πολέμου του ναζιστικού στρατού και απαιτεί την έμπρακτη αναγνώρισή τους και από τη σημερινή γερμανική κυβέρνηση, έστω και με καθυστέρηση 73 ετών».

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε επίσης ότι θα ζητήσει από τον υπουργό Πολιτισμού όχι μόνο την αποκατάσταση του γεφυριού της Πλάκας αλλά και την ανέγερση Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στη μνήμη των θυμάτων της σφαγής του μαρτυρικού Κομμένου, για να θυμούνται οι επόμενες γενιές ότι μόνο μέσα από την ενότητα και την ομοψυχία μπορεί ο τόπος να προχωρήσει μπροστά.

Να σημειωθεί ότι η σφαγή του Κομμένου είναι μία από τις τρεις μεγαλύτερες που διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια της Κατοχής, μαζί με εκείνες του Διστόμου και των Καλαβρύτων, με 317 θύματα, ανάμεσα στα οποία 97 βρέφη και παιδιά, καθώς και 119 γυναίκες.

ΠΗΓΗ: ΑΥΓΗ