Αλ. Τσίπρας για χρέος: Η Ευρώπη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αλ. Τσίπρας για χρέος: Η Ευρώπη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων / 32 View / 09/08/2016

Μήνυμα στην Ευρώπη «να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων» σε ό,τι αφορά το χρέος, στέλνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στο Facebook, με αφορμή τη συμπλήρωση 63 χρόνων από τη Συμφωνία του Λονδίνου.

Ο κ. Τσίπρας υπενθυμίζει ότι σαν σήμερα το 1953 ολοκληρώθηκε η διαπραγμάτευση ανάμεσα στη Γερμανία και τους πιστωτές της με την υπογραφή της Συμφωνίας του Λονδίνου.

«Η καταχρεωμένη και κατεστραμμένη από τον πόλεμο Γερμανία απολαμβάνει τη μέγιστη κίνηση αλληλεγγύης στη σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία με τη διαγραφή του 60% του χρέους της, αποπληρωμή σε 30 χρόνια και ρήτρα εμπορικού πλεονάσματος. Η Συμφωνία υλοποιείται και με την υπογραφή της Ελλάδας», συμπληρώνει ο Πρωθυπουργός.

Επισημαίνει επίσης ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ από την εποχή που βρισκόταν στην αντιπολίτευση αλλά και σήμερα ως κυβέρνηση θέτει επί τάπητος το ζήτημα του ελληνικού χρέους έχοντας πλέον κερδίσει σημαντικό έδαφος με συγκεκριμένα αποτελέσματα που αποτυπώνονται στην απόφαση του Eurogroup της 24ης Μαΐου».

«Η Ευρώπη οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να στρέψει το βλέμμα της στο μέλλον, συνυπογράφοντας ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο που θα διασφαλίζει την ευημερία των λαών της», καταλήγει ο κ. Τσίπρας.