Ένας Έλληνας στο τιμόνι της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ένας Έλληνας στο τιμόνι της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου / 27 View / 30/08/2016

O Δημήτρης Χριστόπουλος, επί χρόνια πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου εξελέγη πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου(FIDH).

Η FIDH αποτελεί μία από τις σημαντικότερες διεθνείς οργανώσεις για την υπεράσπιση των Δικαιωμάτων και σήμερα στις τάξεις της δραστηριοποιούνται 178 οργανώσεις που εκτείνονται σε περισσότερες από 100 χώρες.

Ο Δημήτρης Χριστόπουλος εξελέγη πρόεδρο της FIDH στις τελευταίες εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στο Γιοχάνεσμπουργκ στις 27 Αυγούστου 2016.

Ο Δημήτρης Χριστόπουλος ήταν επί τρία χρόνια αντιπρόεδρος της FIDH (2013-2016) και προτάθηκε για τη θέση του προέδρου από την Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. 

Σύμφωνα με την ΕΕΔΑ είναι η πρώτη φορά που ένας Έλληνας αναλαμβάνει μια τόσο υψηλή και μάλιστα εκλεγμένη θέση σε μια μεγάλη και σημαντική διεθνή οργάνωση προστασίας των δικαιωμάτων του ανθρώπου.