Εκκένωση σπιτιών στην Πιαλεία Τρικάλων λόγω κατολισθήσεων – Κλειστός λόγω κατολίσθησης ο Ισθμός της Κορίνθου

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εκκένωση σπιτιών στην Πιαλεία Τρικάλων λόγω κατολισθήσεων – Κλειστός λόγω κατολίσθησης ο Ισθμός της Κορίνθου / 27 View / 27/02/2018

Σε εκκένωση τριών σπιτιών, προχώρησαν άνδρες του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πύλης, στο χωριό Πιαλεία, καθώς λόγω της κατολίσθησης δημιουργήθηκε μεγάλη διάβρωση και άνοιγμα στο έδαφος, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν τα σπίτια και οι οικογένειες που βρισκόταν σε αυτά.

Τα σπίτια βρίσκονται στην κορυφή του χωριού. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων, Χρήστο Μιχαλάκη και με όσα δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα ποτάμια σε όλο το νομό είναι φουσκωμένα, ενώ στα ορεινά χιονίζει ασταμάτητα, με τα μηχανήματα να επιχειρούν για να κρατήσουν ανοιχτό το οδικό δίκτυο.

Επίσης, τα έντονα και συνεχή καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών και οι κατολισθήσεις που τα συνοδεύουν, προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές στο οδικό δίκτυο και το δίκτυο ύδρευσης σε πολλές περιοχές του δήμου Καλαμπάκας. Συνεργεία προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις ζημιές που έχουν προκληθεί στο δίκτυο ύδρευσης. Ο Δήμος Καλαμπάκας, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας, ώστε να κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Έκλεισε σήμερα ο Ισθμός της Κορίνθου, μετά από κατολίσθηση μεγάλου μέρους της πλαγιάς που ως αποτέλεσμα είχε να μην μπορούν να περάσουν τα πλοία.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν τη στιγμή της κατολίσθησης διερχόταν κάποιο πλοίο από τον Ισθμό, ενώ, όπως αναφέρει το korinthostv επικαλούμενο το υπουργείο Ναυτιλίας, η διώρυγα αναμένεται να παραμείνει κλειστή για τουλάχιστον 15 μέρες.

πηγή: ΑΠΕ- news247