485 εκατ. ρευστό και «κούρεμα» υποχρεώσεων στη Μαρινόπουλος

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 485 εκατ. ρευστό και «κούρεμα» υποχρεώσεων στη Μαρινόπουλος / 23 View / 25/08/2016

Με χρηματοδότηση περίπου μισού δισ. ευρώ και με γενναίο κούρεμα σε υποχρεώσεις συνολικού ύψους 1,820 δισ. ευρώ κλείνει, όπως όλα δείχνουν, το deal της χρονιάς για τη διάσωση της Μαρινόπουλος, με στρατηγικό επενδυτή τη Σκλαβενίτης και τις τέσσερις πιστώτριες τράπεζες να ολοκληρώνουν σήμερα τον κύκλο των εγκρίσεων του σχεδίου διάσωσης.

Το διοικητικό συμβούλιο της Alpha Bank  είπε το «OK» χθες, σε συνέχεια της θετικής γνωμοδότησης της Eurobank, με αποτέλεσμα να απομένει πλέον να αποφανθούν και οι διοικήσεις της Εθνικής Τράπεζας  και της Πειραιώς. Οι πληροφορίες θέλουν το θέμα να έχει ήδη περάσει από τις αρμόδιες επιτροπές των δύο τραπεζών και όλα δείχνουν ότι θα καταλήξει θετικά για τις επιδιώξεις των αιτούντων, καθώς ακόμη και κάποιοι ενδοιασμοί για το επιτόκιο -περίπτωση μιας εκ των τραπεζών- φαίνεται να ξεπερνιούνται. Εξάλλου, πρόκειται για την τράπεζα με τη μικρότερη έκθεση στο «άνοιγμα» της Μαρινόπουλος.

Η ολοκλήρωση της παραπάνω διαδικασίας που θα δώσει τη δυνατότητα στη Σκλαβενίτης να λάβει τραπεζική χρηματοδότηση 360 εκατ. ευρώ και με τη διάθεση επιπλέον 125 εκατ. ευρώ (ίδια κεφάλαια) να υλοποιήσει το σχέδιο εξυγίανσης της Μαρινόπουλος, θα αποτελέσει ένα καλό νέο για την αγορά -κατά μία έννοια-, αν κρίνει κανείς από την πληθώρα εμπλεκομένων μερών στη συμφωνία, αλλά και ότι από την έκβαση της υπόθεσης εξαρτάται η βιωσιμότητα πολλών χιλιάδων θέσεων εργασίας και δεκάδων προμηθευτών της Μαρινόπουλος που βρέθηκαν στα όρια της χρεοκοπίας.