Ενέκρινε ο ESM την τέταρτη δόση του προγράμματος στήριξης

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ενέκρινε ο ESM την τέταρτη δόση του προγράμματος στήριξης / 15 View / 28/03/2018

Την τέταρτη δόση του προγράμματος στήριξης για την Ελλάδα ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM).

Η δόση ανέρχεται σε 6,7 δισ. Ευρώ. Εξ αυτών, η πρώτη υποδόση των 5,7 δισ. θα είναι διαθέσιμη προς εκταμίευση από την Τετάρτη. Το υπόλοιπο ένα δισ. ευρώ θα διατεθεί μετά την Πρωτομαγιά και μετά από νέα απόφαση του Μηχανισμού, η οποία θα εξαρτηθεί από την περαιτέρω «πρόοδο» της Ελλάδας στη μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών και στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας του συστήματος ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

«Η απόφαση αυτή έρχεται σε συνέχεια της ολοκλήρωσης όλων των προαπαιτούμενων από την ελληνική κυβέρνηση και της επακόλουθης έγκρισης του αναθεωρημένου Μνημονίου από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕSM», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ESM.

Την εξέλιξη χαιρέτισε μέσω Twitter ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο: «Ένα μεγάλο μέρος των κεφαλαίων θα εισέλθουν στην ελληνική οικονομία και θα βοηθήσουν την Ελλάδα να χτίσει το μαξιλάρι ρευστότητας. Αυτά είναι καλά νέα».