Αύξηση του πληθωρισμού και ενίσχυση της παγκόσμιας ανάκαμψης, βλέπει η EKT

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αύξηση του πληθωρισμού και ενίσχυση της παγκόσμιας ανάκαμψης, βλέπει η EKT / 13 View / 22/12/2016

Ο πληθωρισμός της ευρωζώνης θα ξεπεράσει το 1% στο γύρισμα του χρόνου και θα ανέλθει σε επίπεδα που έχουν να καταγραφούν από τα τέλη του 2013, με την παγκόσμια ανάπτυξη να ανεβάζει ταχύτητα, ανέφερε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στο οικονομικό της δελτίο σήμερα.

«Η μεσοπρόθεσμη προοπτική για την παγκόσμια δραστηριότητα παραμένει αυτή της ενδυνάμωσης της ανάπτυξης, αν και με ρυθμό χαμηλότερα από αυτόν προ της κρίσης», ανέφερε η ΕΚΤ. «Συνολικά η ανάπτυξη φαίνεται να διατηρείται στις προηγμένες οικονομίες και φαίνεται να έχει φθάσει στα κατώτερα επίπεδά της στις οικονομίες αναδυόμενων αγορών».

Ωστόσο, οι παγκόσμιες προοπτικές συνεχίζουν να σκιάζονται από τον αρνητικό αντίκτυπο που έχουν οι χαμηλές τιμές πρώτων υλών στους εξαγωγείς εμπορευμάτων, την εξισορρόπηση της κινεζικής οικονομίας και την πολιτική αβεβαιότητα στις ΗΠΑ, η ΕΚΤ ανέφερε ότι οι προοπτικές σε μεγάλο βαθμό συμβαδίζουν με την δήλωση της στις 8 Δεκεμβρίου.