Το μεσαίο δάχτυλο έδειξε ο σοσιαλδημοκράτης αντικαγκελάριος της Γερμανίας σε νεοναζί

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το μεσαίο δάχτυλο έδειξε ο σοσιαλδημοκράτης αντικαγκελάριος της Γερμανίας σε νεοναζί / 27 View / 18/08/2016

Το μεσαίο δάχτυλό του έδειξε ο αντικαγκελάριος, υπουργός Οικονομίας και αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Γερμανίας (SPD) Ζίγκμαρ Γκάμπριελ σε νεοναζί διαδηλωτές, οι οποίοι τον έβριζαν αποκαλώντας τον «προδότη της φυλής».

Το περιστατικό συνέβη την προηγούμενη Παρασκευή, ωστόσο το βίντεο από την κίνηση του κεντροαριστερού Γερμανού πολιτικού είδε το φως της δημοσιότητας την Τρίτη, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι νεοναζί εμφανίστηκαν και διέκοψαν προεκλογική συγκέντρωση των Σοσιαλδημοκρατών στο Σάλτζγκιτερ της Κάτω Σαξονίας για τις τοπικές εκλογές.

Αποκαλούν τον κ. Γκάμπριελ “κομμουνιστή και πολιτισμικό μαρξιστή”, ενώ επαινούσαν τον πατέρα του, ο οποίος συμπαθούσε το ναζιστικό καθεστώς. “Ο πατέρας σου αγαπούσε τη χώρα, κι εσύ τι κάνεις; Την καταστρέφεις”.

Ο δεύτερος τη τάξει κυβερνητικός παράγοντας, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υπό την κεντροδεξιά Άγκελα Μέρκελ, φαίνεται αρχικώς να γελά, ενώ στη συνέχεια υψώνει το μεσαίο του δάχτυλο και γυρίζει την πλάτη του στους νεοναζί.

Ο κ. Γκάμπριελ είχε αποκαλύψει το 2013 ότι έκοψε κάθε επαφή με τον πατέρα του, όταν ανακάλυψε, στα 18 του χρόνια, τις νεοναζιστικές συμπάθειες του τελευταίου.