Τη στρατιωτική θητεία επαναφέρει η Γερμανία

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Τη στρατιωτική θητεία επαναφέρει η Γερμανία / 25 View / 24/08/2016

Σχέδια για την επαναφορά της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας για τους Γερμανούς επεξεργάζεται η κυβέρνηση Μέρκελ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων DPA.

Το μέτρο, που θα απομακρύνει ακόμη περισσότερο τη Γερμανία από το μεταπολιτευτικό αντιμιλιταριστικό προφίλ της, έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά πρόσφατων αποφάσεων για τη δυνατότητα ανάπτυξης στρατευμάτων στο εσωτερικό της χώρας ή την επέκταση των στρατιωτικών αποστολών στο εξωτερικό.

Η υποχρεωτική θητεία καταργήθηκε με νόμο στη Γερμανία μόλις το 2011. Παρ΄όλα αυτά, η σχετική διάταξη παραμένει σε ισχύ στο γερμανικό Σύνταγμα, με αποτέλεσμα το μέτρο να μπορεί να επανέλθει χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες. Μόλις τον Μάιο,  η υπουργός Άμυνας Ούρσουλα βαν ντερ Λάιεν είχε προειδοποιήσει εξάλλου ότι η εποχή της συρρίκνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων της έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

Το πρακτορείο DPA αναφέρει ότι το σχέδιο πολιτικής προστασίας που απασχολεί έντονα τις τελευταίες ήμερες τα δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου, εκτός από την επαναφορά της στράτευσης προβλέπει ότι, σε “περίπτωση κρίσης”, οι πολίτες ενδέχεται να κληθούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση της κυκλοφορίας, να παρέχουν καύσιμα  ή ακόμα  και στέγαση  στις στρατιωτικές δυνάμεις.

 

*Με πληροφορίες από την Αυγή