Κομισιόν: Η ΕΕ δεν έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις της για το προσφυγικό απέναντι στην Ελλάδα

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Κομισιόν: Η ΕΕ δεν έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις της για το προσφυγικό απέναντι στην Ελλάδα / 28 View / 02/08/2016

Δεν έχουν τηρήσει τις αρχικές τους υποσχέσεις για στήριξη της Ελλάδας με εξειδικευμένο προσωπικό στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης τα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφέρει έκθεση της Κομισιόν την οποία επικαλείται η γερμανική εφημερίδα «BILD».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, έχουν σταλεί στην Ελλάδα μόνο 66 από τους 1580 υπαλλήλους της FRONTEX που είχαν προβλεφθεί, μόνο δύο από τους 60 ειδικούς για την επαναπροώθηση, 92 από τους 475 ειδικούς ασύλου και 61 από τους 400 διερμηνείς.

Από τους 30 νομικούς, δεν έχει φθάσει ακόμη στην Ελλάδα ούτε ένας, αναφέρει η εφημερίδα και επισημαίνει ότι ως αποτέλεσμα, οι διαδικασίες ασύλου ολοκληρώνονται αργά, ενώ από τη χώρα έχει καταστεί δυνατό να επαναπροωθηθούν και να μετεγκατασταθούν ως τώρα πολύ λίγοι πρόσφυγες.

Είναι ενδεικτικό ότι από τις 18/3 που τέθηκε σε ισχύ η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, μόλις 849 πρόσφυγες μετεγκαταστάθηκαν από την Ελλάδα σε άλλες χώρες της ΕΕ και 468 μεταφέρθηκαν πίσω στην Τουρκία, στο πλαίσιο της διαδικασίας «ένας προς έναν».

Πηγή: ΑΠΕ