Εισαγγελική έρευνα για τη σύζυγο του Φιγιόν

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εισαγγελική έρευνα για τη σύζυγο του Φιγιόν / 26 View / 26/01/2017

Εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε για την καταγγελία ότι η σύζυγος του υποψήφιου προέδρου της Γαλλίας με τη σημαία της Κεντροδεξιάς Φρανσουά Φιγιόν έλαβε μεγάλα ποσά ως αμοιβή σαν κοινοβουλευτικός συνεργάτης του συζύγου της, χωρίς να έχει εργαστεί πραγματικά.

Την έρευνα αναλαμβάνουν οικονομικοί εισαγγελείς, με το ερώτημα της «κακοδιαχείρισης δημοσίων πόρων». Νωρίτερα, ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας και φαβορί για την προεδρία της χώρας είχε δηλώσει εξοργισμένος από σχετικό άρθρο σε εφημερίδα.

 

Η εβδομαδιαία σατιρική εφημερίδα Le Canard Enchaine ανέφερε ότι η Πενελόπ Φιγιόν πληρώθηκε 600.000 ευρώ ως κοινοβουλευτικός συνεργάτης του συζύγου της, αλλά και του αντικαταστάτη του στην Εθνοσυνέλευση, κάτω σώμα του γαλλικού κοινοβουλίου, καθώς και για εργασία σε εφημερίδα με άξονα τον πολιτισμό, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν αποδείξεις ότι εργάστηκε πραγματικά.

«Είμαι εξοργισμένος από την απέχθεια και τον μισογυνισμό που αποπνέει το συγκεκριμένο άρθρο», δήλωσε ο κεντροδεξιός πολιτικός, ο οποίος διεκδικεί με αξιώσεις την προεδρία της Γαλλίας στις εκλογές της 23ης Απριλίου και της 7ης Μαΐου.