Τσουνάμι αντιδράσεων κατά του Άνθιμου

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Τσουνάμι αντιδράσεων κατά του Άνθιμου / 10 View / 18/07/2019

Έντονες είναι οι αντιδράσεις για τη «μυστική» αγόρευση του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου σε επίτιμο διδάκτορα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο αυτό, βρίσκεται σε εξέλιξη συλλογή υπογραφών σε γνωστό ιστότοπο (avaaz), για την ακύρωση της σχετικής απόφασης του ΑΠΘ. Μάλιστα στο κείμενο τονίζεται ότι η εν λόγω απόφαση αποτελεί «τεράστια προσβολή αφενός απέναντι στην επιστημονική κοινότητα (βλ. δηλώσεις Άνθιμου σχετικά με τη μη-υπαρξη πλανητών εκτός της Γης) κι αφετέρου απέναντι στους πολίτες και την κοινωνία».

Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος της «Εφ.Συν.» Απόστολος Λυκεσάς, σε σύγχρονο κρυφό σχολειό μετατράπηκε, προχθές το μεσημέρι, η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης προκειμένου να αναγορευτεί επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Ανθιμος.

Κλούβες των ΜΑΤ παρέστεκαν σαν μανουάλια στην οδό Μητροπόλεως, ενώ μυστικοί με πολιτικά τριγύρω στα τετράγωνα έλεγχαν αν έμπαινε στην κόκκινη ζώνη καμιά νεαρά με σαλβάρια ή νεαροί με ατημέλητο μούσι, με dress code δηλαδή που δεν συνάδει με τα ενδυματολογικά χούγια του κέντρου.

πηγή: efsyn.gr