Δημήτρης Ινδαρές: 884 προσωπικότητες του καλλιτεχνικού χώρου στο πλευρό του σκηνοθέτη

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Δημήτρης Ινδαρές: 884 προσωπικότητες του καλλιτεχνικού χώρου στο πλευρό του σκηνοθέτη / 13 View / 23/12/2019

Προσωπικότητες του καλλιτεχνικού χώρου, συγγραφείς, δημοσιογράφοι και επιστήμονες συνυπογράφουν κείμενο διαμαρτυρίας και συμπαράστασης για τον σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ και την οικογένειά του, μετά την εισβολή της αστυνομίας στην κατοικία του και τη σύλληψή του.

Τις 884 έφτασαν οι υπογραφές συμπαράστασης που συγκεντρώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες για τον Δημήτρη Ινδαρέ και την οικογένειά του.

Το κείμενο της συμπαράστασης

Όλοι εμείς που υπογράφουμε το κείμενο αυτό, διαβάσαμε σοκαρισμένοι την είδηση ότι, τα ξημερώματα της 18ης Δεκεμβρίου, τα ΜΑΤ εισέβαλαν στο σπίτι του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ και της οικογένειάς του, απλώς και μόνον επειδή το σπίτι του συνορεύει με μια κατάληψη. Χωρίς ένταλμα έρευνας, οι αστυνομικοί ανέβηκαν στην ταράτσα, έδειραν και συνέλαβαν τον Δημήτρη και τα δύο παιδιά του.

Οι τρεις προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ με χειροπέδες, χτυπημένοι, και κρατήθηκαν χωρίς να έχουν επικοινωνία με τον δικηγόρο τους μέχρι αργά το βράδυ. Πρόκειται για σωρεία παραβιάσεων των δικαιωμάτων του ανθρώπου που δεν συνάδουν με τη λειτουργία του Κράτους Δικαίου. Είναι ένα ακόμα περιστατικό αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας, από τα πολλά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα.

Όσοι γνωρίζουμε τον Δημήτρη Ινδαρέ, δεν μπορούμε παρά είτε να «γελάσουμε» ειρωνικά είτε να εξοργιστούμε με τα δημοσιεύματα, τα «ρεπορτάζ» και τις ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ και του πολιτικού προϊσταμένου της, κ. Χρυσοχοϊδη, που φέρουν τον πιο φιλήσυχο και ευγενικό άνθρωπο να προσπαθεί να πάρει το όπλο του αστυνομικού. Ούτε στην πιο «κακή» ταινία δε θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο.

Σε όσους προσπαθούν να σπιλώσουν την υπόληψη του Δημήτρη Ινδαρέ και της οικογένειάς του για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, σε όσους επιχειρούν να τους ενοχοποιήσουν με έωλες και ψευδείς αποδείξεις, δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στην οικογένεια Ινδαρέ. Δεν θα τους αφήσουμε μόνους.

Συμπαράσταση και από τους Διδάσκοντες στο Τμήμα Κινηματογράφου, της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ

Ο Δημήτρης Ινδαρές δίδαξε στο Τμήμα Κινηματογράφου του Α.Π.Θ. από το 2009 έως το 2013.

Πέρασε σε νέους κινηματογραφιστές τις γνώσεις, το πάθος για τον κινηματογράφο και το ήθος του. Οι συνάδελφοί του και οι φοιτητές έχουμε άριστες εντυπώσεις από την συνάντησή μας μαζί του.

Στις δύσκολες στιγμές που περνά ο ίδιος και η οικογένειά του, στεκόμαστε ολόψυχα δίπλα του.

Οι καθηγητές του Τμήματος Κινηματογράφου:

Παναγιώτης Ιωσηφέλλης, Αντώνης Δαγκλίδης, Απόστολος Καρακάσης, Ιουλία Σταυρίδη, Μπέτυ Κακλαμανίδου, Χριστίνα Αδάμου, Χρήστος Γούσιος, Δέσποινα Μουζάκη, Δημήτρης Γουλής, Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Δημήτρης Θεοδωρόπουλος, Ελευθερία Θανούλη, Έλενα Εφέογλου, Γιάννης Κολαξίζης, Κώστας Κεφάλας, Πέννυ Μπο΄ύσκα, Παναγιώτης Σαλαπάτας, Περικλής Χούρσογλου