Το Κρεμλίνο ζητεί από την Άγκυρα εξηγήσεις για τη δήλωση του Ερντογάν περί ανατροπής του Άσαντ

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το Κρεμλίνο ζητεί από την Άγκυρα εξηγήσεις για τη δήλωση του Ερντογάν περί ανατροπής του Άσαντ / 31 View / 30/11/2016

Έκπληξη προκάλεσε στη Μόσχα η δήλωση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι οι δυνάμεις του στη Συρία βρίσκονται εκεί για να ανατρέψουν τον πρόεδρο Άσαντ, όπως δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, ο οποίος ζήτησε εξηγήσεις από την Άγκυρα για τη δήλωση αυτή.

“Η ανακοίνωση αυτή ήταν πραγματικά κάτι καινούριο για εμάς», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Είναι μια πολύ σοβαρή δήλωση και διαφέρει από προηγούμενες και από την αντίληψή μας για την κατάσταση. Ελπίζουμε πως οι Τούρκοι εταίροι μας θα μας παράσχουν κάποιου είδους εξήγηση γι’ αυτό», πρόσθεσε ο Πεσκόφ.

Υπενθυμίζεται ότι σε ομιλία του χθες Τρίτη ο Ερντογάν καταδίκασε αυτό που αποκάλεσε αποτυχία του ΟΗΕ στη Συρία και εμφάνισε ως πράξη απόγνωσης την εισβολή της Τουρκίας τον Αύγουστο, όταν έστειλε άρματα μάχης, μαχητικά αεριωθούμενα και ειδικές δυνάμεις στο συριακό έδαφος.