Ρεκόρ πωλήσεων κάνει η γερμανική αμυντική βιομηχανία

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ρεκόρ πωλήσεων κάνει η γερμανική αμυντική βιομηχανία / 15 View / 17/07/2017

Ρεκόρ πωλήσεων, καταγράφοντας το υψηλότερο ποσοστό από την αρχή του αιώνα κάνουν οι γερμανικές εξαγωγές αμυντικών συστημάτων ενώ διπλασιάστηκαν το 2015 σε σχέση με το 2016.

Την αποκάλυψη έκανε η εφημερίδα «Welt am Sonntag» που επικαλείται, αναφορά του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί στην κυβέρνηση την Τετάρτη.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα το οικονομικό ύψος των αδειών που δόθηκαν για την εξαγωγή αμυντικών συστημάτων έφτασε στα 7,86 δισ. ευρώ το 2015, σε σύγκριση με τα 3,97 δισ. ευρώ που ήταν το οικονομικό ύψος των αμυντικών εξαγωγών το 2014.

Η εφημερίδα τονίζει ότι η προσοχή του υπουργείου Οικονομικών επικεντρώθηκε στις ειδικές συνθήκες που διαμόρφωσαν το οικονομικό αποτέλεσμα των αμυντικών εξαγωγών την προηγούμενη χρονιά, όπως, η έγκρισή του για την πώληση τεσσάρων αεροσκαφών εναέριου ανεφοδιασμού στη Βρετανία, οικονομικού ύψους 1,1 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας ενέκρινε και την πώληση αρμάτων μάχης, αλλά και οβιδοβόλων μαζί με τ’ ανάλογα πυρομαχικά και τα οχήματα υποστήριξης στο Κατάρ, οικονομικού ύψους 1,6 δισ. ευρώ. Πρόκειται για την υλοποίηση συμφωνίας, η οποία σύμφωνα με την αναφορά είχε εγκριθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση της Γερμανίας, το 2013.

πηγή: cnn.gr