Πολεμικό Ναυτικό: Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η διεθνής άσκηση “ΝΑΪΑΣ 16”

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πολεμικό Ναυτικό: Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η διεθνής άσκηση “ΝΑΪΑΣ 16” / 28 View / 20/12/2016

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πολυεθνική άσκηση μεσαίας κλίμακας “ΝΑΪΑΣ 16” που διεξήχθη στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Κρητικού πελάγους και της θάλασσας Κυθήρων.

Στην άσκηση συμμετείχαν προσωπικό και αεροναυτικές μονάδες από Ελλάδα, Αίγυπτο, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ισραήλ, Κατάρ και Τυνησία, καθώς και πλοία των μονίμων ναυτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ, SNMG2 και SNMCMG2.

Το κύριο σενάριο της άσκησης – που σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε από το Πολεμικό Ναυτικό- προέβλεπε την αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών χαμηλής έντασης, ταυτόχρονα με υψηλής έντασης σύγχρονων απειλών, που προέρχονταν τόσο από κρατικές όσο και «μη κρατικές» οντότητες, με την ανάληψη έργων θαλάσσιας ασφάλειας.

“Οι σύγχρονες εξελίξεις στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή εθνικού ενδιαφέροντος καταδεικνύουν την αξία της διευρυμένης συνεργασίας στην αντιμετώπιση των παραπάνω σεναρίων, καθώς και τη δυναμική που αποκτούν αυτές οι δραστηριότητες καθημερινά, με προοπτική περαιτέρω ανάπτυξης και εξέλιξης στο μέλλον”, τονίζεται στην ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού.

“Με την άσκηση “ΝΑΪΑΣ 16″ δόθηκε η δυνατότητα εξασκήσεως του Πολεμικού Ναυτικού στην ανάληψη σχετικών πρωτοβουλιών και στη δράση ως συνεκτικός ιστός μεταξύ των ενδιαφερομένων φορέων”, προστίθεται στην ανακοίνωση.