Ο ΥΠΕΞ Τίλερσον καλεί ξανά την Κίνα να κλιμακώσει την πίεση στη Β. Κορέα

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ο ΥΠΕΞ Τίλερσον καλεί ξανά την Κίνα να κλιμακώσει την πίεση στη Β. Κορέα / 32 View / 22/06/2017

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ κάλεσε εκ νέου σήμερα την Κίνα να ασκήσει περισσότερη διπλωματική και οικονομική πίεση για να συμβάλλει να χαλιναγωγηθεί η Βόρεια Κορέα και να διακόψει τα προγράμματά της για την απόκτηση πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων κατά τη διάρκεια ενός γύρου συνομιλιών υψηλού επιπέδου στην Ουάσινγκτον, ανέφερε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Ρεξ Τίλερσον.

Η συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας των δύο χωρών καταγράφηκε μία ημέρα μετά την κρίση που διατύπωσε ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ότι οι κινεζικές προσπάθειες αποτυγχάνουν, δημιουργώντας νέες αμφιβολίες για την πολιτική της κυβέρνησής του έναντι της Βόρειας Κορέας.

Ο θάνατος ενός αμερικανού φοιτητή αυτή την εβδομάδα, μετά την απελευθέρωσή του έπειτα από 17 μήνες φυλάκισης στη Βόρεια Κορέα, περιέπλεξε ακόμη περισσότερη την κατάσταση όσον αφορά μια από τις κορυφαίες προτεραιότητές του -σύμφωνα με συνεργάτες του- στο πεδίο της εθνικής ασφάλειας.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ