Ο Τραμπ απέπεμψε την υπηρεσιακή υπ. Δικαιοσύνης

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ο Τραμπ απέπεμψε την υπηρεσιακή υπ. Δικαιοσύνης / 24 View / 31/01/2017

Την υπηρεσιακή υπουργό Δικαιοσύνης, Σάλι Γέιτς, έπαυσε ο Αμερικανός πρόεδρος, μετά την εντολή που έδωσε η ίδια προς τους νομικούς του υπουργείου για τη μη τήρηση των περιορισμών στη μετανάστευση που επέβαλε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Σον Σπάισερ, σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Τραμπ επέλεξε τον Ντάνα Μποέντε, Γενικό Εισαγγελέα στην Ανατολική Περιφέρεια της Βιρτζίνια ως αντικαταστάτη της Γέιτς.

Η Γέιτς, που είχε επιλεγεί από τον προηγούμενο πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε ότι δεν είχε πειστεί για τη νομική ορθότητα του ειδικού προεδρικού διατάγματος που υπέγραψε ο Τραμπ, απαγορεύοντας την είσοδο ταξιδιωτών από επτά χώρες, με κυρίως μουσουλμανικό πληθυσμό.

Ο νέος ασκών χρέη υπουργού Δικαιοσύνης των ΗΠΑ διαβεβαίωσε μετά τον διορισμό του ότι θα εξασφαλίσει την εφαρμογή του διατάγματος του Τραμπ, ενώ έσπευσε να ακυρώσει τις οδηγίες της Γέιτς. «Δίνω εντολή στους άνδρες και τις γυναίκες του υπουργείου Δικαιοσύνης να επιτελέσουν το καθήκον τους, όπως έχουμε ορκισθεί να κάνουμε και να υπερασπισθούν τα διατάγματα του προέδρου μας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

Ο Τραμπ αντικατέστησε επίσης τον μεταβατικό επικεφαλής της Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Τελωνείων Ντάνιελ Ραγκσντέιλ, που προερχόταν επίσης από την κυβέρνηση Ομπάμα.