Νέα ήττα Σάντσεθ για σχηματισμό κυβέρνησης

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Νέα ήττα Σάντσεθ για σχηματισμό κυβέρνησης / 9 View / 26/07/2019

Άκαρπη αποδείχθηκε και η δεύτερη ψηφοφορία για ψήφο εμπιστοσύνης προς τον Πέδρο Σάντσεθ στην ισπανική Βουλή. Η αποτυχία ήταν δεδομένη από τη στιγμή που ο προσωρινός πρωθυπουργός δεν βρήκε τη «χρυσή τομή» με τους Podemos.

Το Σοσιαλιστικό κόμμα πήρες 124 ψήφους υπέρ, αρκετά λιγότερους από τους 176 που χρειαζόταν, με τα κατά να είναι 155, ενώ απείχαν και 66 βουλευτές. Το Podemos είχε ανακοινώσει ότι θα απέχει από την ψηφοφορία.

Νωρίτερα, άλλωστε, ο ηγέτης των Σοσιαλιστών είχε παραδεχθεί ότι δεν υπάρχει συμφωνία με το κόμμα του Πάμπλο Ιγκλέσιας λέγοντας «δεν θα είμαστε η κυβέρνηση που θα είναι σημαντική για την Ισπανία» παραδέχθηκε καταλογίζοντας στους Podemos την αποτυχία των διαπραγματεύσεων.

Από την πλευρά του ο Πάμπλο Ιγκλέσιας προέτρεψε τον ηγέτη των Σοσιαλιστών να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με το Podemos για να βρεθεί η «χρυσή τομή», ώστε να μην οδηγηθεί η χώρα σε νέα εκλογική αναμέτρηση.

Εναπόκειται, πλέον, στον Σάντσεθ να αποφασίσει εάν θέλει να επιχειρήσει και να αναζητήσει τη στήριξη του κοινοβουλίου τον Σεπτέμβριο ή να πάει κατευθείαν σε εκλογές.

Μεγάλο «αγκάθι» αποδεικνύεται η επιμονή του Podemos να αναλάβει στέλεχός του το υπουργείο Εργασίας, όμως ο Πάμπλο Ιγκλέσιας έκανε μία πρόταση της τελευταίας στιγμής λέγοντας ότι προτίθεται να αποσύρει το αίτημά του το κόμμα του να αναλάβει το υπουργείο Εργασίας, ζητώντας, όμως συγκεκριμένες διαβεβαιώσεις για τα εργασιακά και συνταξιοδοτικά.

πηγή: efsyn