Εκατοντάδες χιλιάδες υπογραφές κατά της επίσκεψης Τραμπ στη Βρετανία

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εκατοντάδες χιλιάδες υπογραφές κατά της επίσκεψης Τραμπ στη Βρετανία / 28 View / 30/01/2017

Περίπου ένα εκατομμύριο υπογραφές έχουν συγκεντρωθεί στη Μεγάλη Βρετανία, προκειμένου να αποσυρθεί η πρόσκληση προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να επισκεφθεί το Λονδίνο και να δειπνήσει με τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Μέχρι στιγμής η λίστα αριθμεί 930.000 υπογραφές. Η πρωτοβουλία ξεκίνησε πριν η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι ανακοινώσει, την περασμένη Παρασκευή, ότι ο κ. Τραμπ αποδέχτηκε πρόσκληση της βασίλισσας για επίσημη επίσκεψη.

Όταν οι υπογραφές που συγκεντρώνονται σε τέτοιες περιπτώσεις ξεπεράσουν τις 100.000, οι βουλευτές οφείλουν να φέρουν το θέμα σε διαβούλευση.

H εκστρατεία κατά της επίσκεψης του προέδρου των ΗΠΑ στη Μ. Βρετανία συγκέντρωσε ακόμη περισσότερους οπαδούς μετά το αντιμεταναστευτικό διάταγμά του.

Οι βουλευτές του κυβερνώντος, κεντροδεξιού Συντηρητικού Κόμματος και του αντιπολιτευόμενου, κεντροαριστερού Εργατικού Κόμματος έχουν ασκήσει κριτική εις βάρος της απόφασης, με τον ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν να υποστηρίζει ότι η επίσκεψη του κ. Τραμπ σε επίπεδο αρχηγού κράτους θα πρέπει να παγώσει.