Εισβολή οπαδών του Μαδούρο στο Κοινοβούλιο – Φυγαδεύτηκαν οι εγκλωβισμένοι

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εισβολή οπαδών του Μαδούρο στο Κοινοβούλιο – Φυγαδεύτηκαν οι εγκλωβισμένοι / 33 View / 06/07/2017

Σοβαρά επεισόδια προκλήθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης στον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου της Βενεζουέλας, όπου εισέβαλε ομάδα υποστηρικτών του προέδρου της χώρας Νικολάς Μαδούρο.

Δεκάδες άνθρωποι, κάποιοι κρατώντας ρόπαλα και φορώντας κουκούλες και άλλοι κόκκινα ρούχα, στα χρώματα του κυβερνώντος σοσιαλιστικού κομματος, εισέβαλαν πετώντας κροτίδες και προκαλώντας χάος.

Εκείνη την ώρα στο Κοινοβούλιο, τον μόνο θεσμό που ελέγχει η αντιπολίτευση, πραγματοποιούνταν ειδική συνεδρίαση για να τιμηθεί η επέτειος της ανεξαρτησίας. Αυτόπτες μάρτυρες που επικαλούνται τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία έκαναν λόγο για αρκετούς τραυματίες βουλευτές και δημοσιογράφους.

Κάνοντας ρίψεις δακρυγόνων, οι αρχές τις Βενεζουέλας καταφέραν να φυγαδεύσουν όσους είχαν εγκλωβιστεί εντός του κτιρίου της Εθνικής Συνέλευσης στο Καράκας, μετά τη βίαιη εισβολή φιλοκυβερνητικών ομάδων.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες οι εισβολείς κρατώντας ρόπαλα, φορώντας κουκούλες και κόκκινα ρούχα εισέβαλαν αρχικά στον προαύλιο χώρο, πετώντας κροτίδες.
Ο πρόεδρος της βουλής Χούλιο Μπόρχες, έκανε λόγο για πέντε βουλευτές της αντιπολίτευσης οι οποίοι γρονθοκοπήθηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία. «Κάποιος που βλέπει τις εικόνες αυτές του Κοινοβουλίου είναι πιθανό να μπερδευτεί και να πιστεύει ότι πρόκειται για μια ισχυρή κυβέρνηση. Κάνουν λάθος. Μία κυβέρνηση που λειτουργεί έτσι είναι μία αδύναμη και δειλή κυβέρνηση.»

Η εισβολή πραγματοποιήθηκε στο κοινοβούλιο, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη ειδική συνεδρίαΣΗ για την επέτειο της ανεξαρτησίας.

Ο πρόεδρος της χώρας Νικολάς Μαδούρο καταδίκασε το συμβάν και δεσμεύτηκε ότι θα διατάξει εισαγγελική έρευνα.

πηγή: euronews