Διαδηλώσεις στη Γερμανία ενάντια στη σύνοδο των G20

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Διαδηλώσεις στη Γερμανία ενάντια στη σύνοδο των G20 / 15 View / 03/07/2017

Με τη σύνοδο να έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή και το Σάββατο 7 και 8 Ιουλίου, η Γερμανία άρχισε να μετράει τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, που έχουν ανακοινωθεί για το συγκεκριμένο γεγονός.

Την Κυριακή 2 Ιουλίου στο Αμβούργο, πραγματοποιήθηκε μεγάλη διαδήλωση, στην οποία σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας, πήραν μέρος πάνω από 10.000 διαδηλωτές. Στο επίκεντρο της κριτικής τους βρέθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για την πολιτική του στο θέμα του περιβάλλοντος, ενώ ζήτησαν συνολικά μία άλλη πολιτική.

Παράλληλα με τη διαδήλωση στη στεριά, έγινε και «διαδήλωση εν πλω», με σκάφη στα οποία επέβαιναν διαδηλωτές και έπλευσαν στον ποταμό Άλστερ που διαρρέει το Αμβούργο.

Οι αρχηγοί κρατών των 20 μεγαλύτερων αναδυόμενων και βιομηχανικών χωρών θα συνεδριάσουν την Παρασκευή και το Σάββατο κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας στο Αμβούργο, όπου αναμένεται να πραγματοποιηθούν πολλές διαδηλώσεις κατά της G20.

Οι οργανωτές αναμένουν να συγκεντρωθούν τις ημέρες αυτές συνολικά πάνω από 100.000 διαδηλωτές.

Οι γερμανικές αρχές εκφράζουν φόβους ότι μπορεί να ξεπάσουν βιαιότητες, ενώ 15.000 αστυνομικοί θα αναπτυχθούν για την ασφάλεια της συνόδου κορυφής, στους οποίους θα προστεθούν άλλοι 3.800 ομοσπονδιακοί αστυνομικοί που θα επιτηρούν το αεροδρόμιο και τα τρένα.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP