Διάταγμα Τραμπ κατά της εισόδου «ριζοσπαστών ισλαμιστών τρομοκρατών» στις ΗΠΑ

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Διάταγμα Τραμπ κατά της εισόδου «ριζοσπαστών ισλαμιστών τρομοκρατών» στις ΗΠΑ / 25 View / 28/01/2017

Διάταγμα βάσει του οποίου θα διεξάγονται αυστηρότεροι έλεγχοι, προκειμένου να προληφθεί η είσοδος ξένων «ριζοσπαστών ισλαμιστών τρομοκρατών» στις ΗΠΑ υπέγραψε την Παρασκευή ο Ντόναλντ Τραμπ.

«Θέτω σε εφαρμογή νέα μέτρα ελέγχου για να μείνουν εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών οι ριζοσπάστες ισλαμιστές τρομοκράτες. Δεν τους θέλουμε εδώ», δήλωσε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής στο Πεντάγωνο για την ανάληψη των καθηκόντων του νέου υπουργού Άμυνας Τζέιμς Μάτις.

«Θέλουμε να υποδεχόμαστε στη χώρα μας μόνον όσους θα την υποστηρίξουν και αγαπούν βαθιά τον λαό μας», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Η απόφαση αυτή σημαίνει ότι οι ΗΠΑ δεν θα δέχονται πρόσφυγες απο το Ιράν, το Ιράκ, τη Συρία, το Σουδάν, τη Σομαλία, τη Λιβύη και την Υεμένη για χρονικό διάστημα 90 ημερών.

Ο Αμερικανός πρόεδρος υπέγραψε ένα διάταγμα με το οποίο διακήρυξε πως θα αρχίσει η «ανασυγκρότηση» των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, με την «κατάρτιση ενός σχεδίου για (να αποκτήσουν) νέα αεροσκάφη, νέα πλοία, νέους πόρους και νέα εργαλεία οι άνδρες και οι γυναίκες μας στο στράτευμα».