Ακύρωσε το ραντεβού του με τον Κιμ ο Ντόναλντ Τραμπ

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ακύρωσε το ραντεβού του με τον Κιμ ο Ντόναλντ Τραμπ / 18 View / 24/05/2018

Ακύρωσε την προγραμματισμένη για τις 12 Ιουνίου στη Σιγκαπούρη σύνοδο με τον Κιμ Γιονγκ Ουν ο Ντόναλντ Τραμπ, εξαιτίας του «θυμού και της εχθρικότητας» στην πρόσφατη ανακοίνωση του ηγέτη της Βόρειας Κορέας.

Ο αμερικανός πρόεδρος ενημέρωσε με επιστολή που έστειλε στον Κιμ Γιονγκ Ουν, ότι η Σύνοδος της Σιγκαπούρης δεν θα πραγματοποιηθεί, λέγοντας πως δεν είναι κατάλληλες οι συνθήκες για να διεξαχθεί η προγραμματισμένη ιστορική συνάντηση.

Στην επιστολή που έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρει:

“Ανυπομονούσα να σε συναντήσω εκεί. Δυστυχώς, εξαιτίς του μεγάλου θυμού και της εχθρικότητας που εκφράζεται στην πιο πρόσφατη ανακοίνωσή του, νιώθω πως είναι ακατάλληλο, τη δεδομένη στιγμή, να πραγματοποιηθεί η συνάντηση που τόσο καιρό προγραμματίζαμε. Γι΄ αυτό, αυτό το γράμμα υποδηλώνει πως η Σύνοδος της Σιγκαπούρης, για το καλό και των δύο πλευρών, αλλά σε βάρος του πλανήτη, δεν θα πραγματοποιηθεί”.

Η απόφαση του Τραμπ για την ακύρωση της συνάντησης, ανακοινώθηκε λίγο μετά την καταστροφή του πεδίου πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας.

Η όλη διαδικασία «επιτηρήθηκε» από ξένους δημοσιογράφους οι οποίοι είχαν προσκληθεί από το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν, δεν υπήρξαν όμως ειδικοί στην καταστροφή πυρηνικών και χημικών όπλων, γεγονός που έχει ερμηνευτεί ως προσπάθεια της Πιονγκγιάνγκ να καταστρέψει αποδεικτικά στοιχεία.

πηγή: cnn.gr