Ένταλμα σύλληψης κατά του Γκιουλέν εξέδωσε τουρκικό δικαστήριο

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ένταλμα σύλληψης κατά του Γκιουλέν εξέδωσε τουρκικό δικαστήριο / 24 View / 05/08/2016

Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Φετουλάχ Γκιουλέν, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Σύμφωνα με αυτό, ο πρώην ιμάμης, που διαμένει στην Πενσιλβάνια από το 1999, κατηγορείται ότι «διέταξε την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου», που στοίχισε την ζωή σε 272 ανθρώπους.

Αυτή η ενέργεια ανοίγει τον δρόμο προκειμένου να υποβληθεί επίσημο αίτημα έκδοσης του αντιπάλου του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προς την Ουάσιγκτον.

Ανώτεροι αξιωματούχοι στην Τουρκία έχουν ζητήσει επανειλημμένως από τις ΗΠΑ να εκδώσουν τον «τρομοκράτη» Γκιουλέν. Η Ουάσιγκτον ζήτησε από την Άγκυρα να παρουσιάσει αποδείξεις για την εμπλοκή του Γκιουλέν στην απόπειρα ανατροπής της τουρκικής κυβέρνησης και του προέδρου Ερντογάν.

Η Τουρκία έχει γνωστοποιήσει από την πλευρά της ότι έχει καταθέσει ήδη δύο φορές «φακέλους» με στοιχεία σχετικά με τον ρόλο του Γκιουλέν στην αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος.