Έφυγε από τη ζωή ο Θέμης Βούλγαρης

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Έφυγε από τη ζωή ο Θέμης Βούλγαρης / 65 View / 12/09/2017

Έφυγε απο τη ζωή ο Θέμης Βούλγαρης σε ηλικία 80 ετών, την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017. Διακεκριμένος πολιτικός μηχανικός και εργολήπτης δημοσίων έργων στην επαγγελματική του ζωή, συστηματικός μελετητής της ιστορίας, της πολιτικής και της φιλοσοφίας στον προσωπικό του χρόνο. Ένας άνθρωπος με βαθύτατο ενδιαφέρον για τα κοινά, με σπάνια ευρυμάθεια, εγκυκλοπαιδική γνώση και ευρύτητα αντίληψης.

Τόσο στην προσωπική του ζωή όσο και στον επαγγελματικό και πολιτικό του βίο, τον διέκρινε διαλλακτικότητα, νηφαλιότητα και κριτική σκέψη. Δίπλα σε όλα αυτά, ο Θέμης υπήρξε για την οικογένειά του αγαπημένος σύζυγος, πατέρας, και αξιολάτρευτος παππούς. Ως οικογενειάρχης ευτύχησε να δει δυο τρισχαριτωμένα εγγόνια που γεννήθηκαν και μεγαλώνουν στην Αγγλία. Σε ένα εντυπωσιακό περιστατικό, ο 13-χρονος εγγονός του πρώτευσε ανάμεσα στους Βρετανούς συμμαθητές του σε διαγώνισμα για τον Αμερικανικό Εμφύλιο Πόλεμο με βάση τις γνώσεις του από τον Έλληνα παππού!

Μας χάρισε την αγάπη του και μας μετέδωσε τον προοδευτικό τρόπο σκέψης, την αισιοδοξία και την ηθική στάση για τη ζωή.

Τον αποχαιρετήσαμε με βαθειά θλίψη το ηλιόλουστο πρωινό του Σαββάτου 9 Σεπτεμβρίου, στο εκκλησάκι του κατάφυτου Πρώτου Νεκροταφείου Αθηνών. Μεγάλο ευχαριστώ για τα λόγια και τις σκέψεις απο καρδιάς που μοιράστηκαν μαζί μας οι συνοδοιπόροι και στενοί του φίλοι Φώτης Κουβέλης και Μανώλης Παντουβάκης.

πηγή: avgi.gr