Έφυγε από τη ζωή ο αγωνιστής της  Αριστεράς Αποστόλης Ι.Ντάκος.

Έφυγε από τη ζωή ο αγωνιστής της Αριστεράς Αποστόλης Ι.Ντάκος.

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Έφυγε από τη ζωή ο αγωνιστής της Αριστεράς Αποστόλης Ι.Ντάκος. / 16 View / 02/05/2019

Έφυγε από τη ζωή στις 24 Απριλίου ο σύντροφος Αποστόλης Ντάκος. Ο Αποστόλης γεννήθηκε το 1940 στο χωριό Πιαλεία Τρικάλων. Από τα νεανικά του χρόνια , μαθητής Γυμνασίου, εντάχθηκε στη νεολαία της ΕΔΑ και αμέσως μετά στη Δημοκρατική Νεολαία Λαμπράκη, πάντα στην πρώτη γραμμή των αγώνων για τις ιδέες της Αριστεράς, τη Δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη. Μέλος του ΠΑΜ, συνελήφθη από τη χούντα, βασανίσθηκε σκληρά και φυλακίσθηκε.
Μετά την πτώση της χούντας, εργάσθηκε με επιτυχία ως ελεύθερος επαγγελματίας, χωρίς να σταματήσει κατ΄ ελάχιστο να αγωνίζεται από τις γραμμές της Αριστεράς.
Μετά τη διάσπαση του ΚΚΕ, εντάχθηκε στο ΚΚΕ εσωτερικού και ακολουθώντας αταλάντευτα την πορεία της ανανεωτικής Αριστεράς, εντάχθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ, όπου και παρέμεινε μέχρι το τέλος της ζωής του.
Στήριξε κοινωνικές οργανώσεις, το κόμμα του, την ιδιαίτερη πατρίδα του και την αγαπημένη του «ΑΥΓΗ», της οποίας υπήρξε συστηματικός και ακούραστος «πωλητής» της.
Τα τελευταία χρόνια, μετά τη συνταξιοδότησή του, εγκαταστάθηκε στη γενέτειρά του , την Πιαλεία, όπου άφησε την τελευταία του πνοή χτυπημένος από τον καρκίνο.
Στην Πιαλεία Τρικάλων τον αποχαιρέτησε η οικογένειά του, τα αδέλφια του, οι κάτοικοι του χωριού, πολλοί φίλοι και σύντροφοι. Θα τον θυμόμαστε όλοι για το ήθος του, την ανθρωπιά του, τους αγώνες του.
Θα τον θυμόμαστε ως τον αλύγιστο αγωνιστή της Αριστεράς.